У Библиотеци ”Влада Аксентијевић” одржана је промоција романа ”Бог, ђаво, анђео”. Роман је прво ауторско дело петнаестогодишње Иване Карајанковић.

Метафизички роман ”Бог, ђаво, анђео”, ауторка је писала годину дана, а током настајања ово дело доживело је и неколико промена у односу на првобитну идеју.

–Прва идеја била је, да се роман зове ”Убити љубав”, где се мислило на љубав према себи, као психолошки моменат, али касније сам схватила да желим да пишем нешто више, метафизику – објаснила је Карајанковић.

Она истиче, да роман има теолошке карактеристике, међутим садржај романа читаоци би требало да схвате на свој начин.

– Роман говори о сликарки Аурори, о хаосу у уметности, о њеном путу и грешкама у животу, покушајима да пронађе Бога, ђавола и анђела. Роман говори о томе да Бог, ђаво и анђео, шаљу људе и догађаје у наш живот – навела је Карајанковић.

Ауторка романа истиче, да је имала подршку за писање.

–Писала сам уз подршку наставница Слађане Бајичић и Зорице Милованкић, односно наставница Зорица је лекторисала и дала ми упутства како да пишем – рекла је Карајанковић.

Директор Библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина нагласио је, да је Ивана Карајанковић најмлађи писац који се у последњих неколико година, представио публици у библиотеци.

–Ова промоција показује да су врата библиотеке отворена свима, свим узрастима, те да се програм прилагођава публици и њеним захтевима – навео је Љуштина.

Он је подсетио да је Ивана Карајанковић освојила и прво место на литерарном конкурсу, а роман ове младе ауторке, наћи ће се на полицама Библиотеке ”Влада Аксентијевић”.