Градска општина Обреновац донирала је струњаче џудо и самбо клубу ”Фајтер”. У овом клубу тренира око 100 дечака и девојчица, који доносе пехаре и медаље са такмичења у земљи и иностранству.

Обреновачки клубови добијају континуирану подршку Градске општине Обреновац, а пограм Еко динар, који пре свега подразумева накнаду чланарина за децу која тренирају, олакшао је функционисање клубова.

– Мислим да је Еко динар у последњих 10 година у суштини имао за циљ, да помогнемо пре свих школским педагозима. У свим спортовима имали смо тренере који су се више борили за неке пратеће ствари, као што су обезбеђивање превоза, одржавање спортских терена и опреме, међутим овај програм омогућио је педагозима да мало предахну и да у свих  52 клуба добију  прилику да стварају ове мале бисере – навео је председник Градске општине Обреновац Миролав Чучковић.

Тренер џудо и самбо клуба ”Фајтер” Раде Марковић наласио је, да је ова донација највећа до сада, те да стиже у право време, јер ће талентованој деци омогућити боље услове тренирања.

– Ова донација велики је мотив за мене и ову децу. Ове стрњаче су нешто најквалитетније што има у Србији, увезене су из Италије. У наредне 2-3 недеље, стићи ће остале струњаче, па ће сала бити у целости поплочана струњачама, што ће дати шансу да деца напредују, али ја са њима – казао је Марковић.

Председник Комисије за спорт Милош Станковић имао је слуха и за потребе овог клуба, те је у разговорима договорена помоћ за одлазак на још један турнир.

– Адекватне струњаче су важне за овај спорт. Донирали смо 144 квадрата италијанских струњача, што ће свим малишанима пружити могућност да на правилан и пре свега безбедан начин вежбају.  Изашли смо у сусрет и родитељима који су исказали потребу да деца оду на тадиционални турнир у Игало, па је договорено да њих 50 узме ушеће на вом великом турниру – истакао је Станковић.

У име родитеља и деце који тренирају у клубу ”Фајтер” , овом приликом на донацији Градске општине Обреновац, захвалила се Ружица Баловић.