У току су радови на чишћењу дела речног корита Тамнаве, што представља почетак чишћења каналске мреже на територији градске општине Обреновац. Пројекат се реализује у сарадњи са Јавним водопривредним предузећем ”Београдводе”. Данас су радове дуж Тамнавске улице, обишли представници општине Обреновац.

Члан већа општине Обреновац Иван Стојић овом приликом нагласио је, да ће каналска мрежа на територији општине Обреновац бити чишћена према приоритетима.

– Кренули смо са чишћењем од корита Тамнаве, потом прелaзимо ка Баричкој реци, такође радимо на чишћењу корита Бељанице у Контицама и Дражевцу – навео је Стојић и додао, да ће се пре свих чистити речна корита која су запуштенија, где су потребе за уређењем веће.

Помоћник председника општине Обреновац Драган Блажић рекао је, да ће део града око Тамнавске улице у наредном периоду добити потпуно нови изглед.

– Поред чишћења канала, ови радови су и увод у пројектовање новог атлетског стадиона, односно стазе којих ће бити 8 и три спортска терена који ће се налазити надомак стадиона – истакао је Блажић.