Градска општина Обреновац у сарадњи са Библиотеком ”Влада Аксентијевић” и Јавним предузећем Спортско-културни центар ”Обреновац”, расписала је ликовни и литерарни конкурс, а рок за достављање радова био је 31. децембар 2021. године. Тада, услед  лоше епидемијске ситуације, додела награда је одложена, а како се епидемијска слика на територији Србије поправила, организовано је свечано уручење награда најбољим учесницима конкурса.

Директор Библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина нагласио је, да је пристигао велики број ликовних и литерарних радова и овом приликом дао подстицај младима да узимају учешће на оваквим конкурсима.

Тема овогодишњег литерарног конкурса била је ”Трагови у снегу”.

– Тема је широка, могли су да покажу све оно што су научили током школовања. У нижим разредима, било је сјајних радова, ученик 4. разреда Андрија Милошевић однео је прву награду у категорији нижих разреда – навео је Љуштина.

На литерарном конкурсу препознати су и нови таленти, међу њима је Ивана Карајанковић, ученица 8. разреда, која ће у четвртак, 10. марта са почетком у 18.00 сати у библиотеци, имати промоцију свог првог романа.

Тема ликовног конкурса била је ”Зима на делима великих сликара”, а награђена је ученица 6. разреда Дејана Славковић.

Из Галерије Спорстко-културног центра ”Обреновац” наглашавају да је тема ликовног конкурса имала за циљ, да учесницима дочара шта је то зимнска слика и какве све технике сликари користе када сликају зимске пејзаже.

– Они су се играли, имали су контакт са великим уметничким делима, а уједно су размишљали како да комбинују боје и направе једну зимску идилу – рекла је Ивана Гаврић из Галерије Спортко-културног центра ”Обреновац”.

На литерарном конкурсу награђено је 6 ученика у две категорије, док је на ликовном конкурсу награде добило 11 ученика.