У току је потпуна реконструкција најдуже улице на територији месне заједнице Барич. Улица Омладинских бригада биће реконструисана у дужини од 2 километра, од Улице Баричких бораца до Улице Јанка Тешића. Данас је радове обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа нагласио је, да је динамика грађевинских радова усклађена са тренутним временским условима.

– Једна од оних улица које су у најлошијем стању, биће реконструисана. Радови су почели пре 10-ак дана, а када буду времеснки услови дозволили, почеће асфалтирање ове путне деонице – рекао је Мрђа.

Заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић навео је да је Улица Омладинских бригада значајна за овај део Обреновца.

– Када улица буде асфалтирана, ова улица ће моћи да се надовеже на Улицу Аце Тешића и на тај начин буде једна од алтернативних праваца, када је у питању Обреновачки пут и уопште овај крај – објаснио је Станојевић.

Он је овом приликом рекао, да ће након постављања новог асфалта на овој саобраћајници, грађани месне заједнице  Барич имати боље услове свакодневног живота.

–На иницијативу грађана Барича, заједно у сарадњи са Секретаријатом за јавни превоз, у неком наредном периоду, увешћемо аутобуску линију, па би самим тим грађани овог дела општине Обреновац добили боље услове за живот – истакао је Станојевић.

Он је искористио прилику и подсетио, да ће у наредном периоду грађани овог дела Барича имати могућност прикључка на новоизграђену канализациону мрежу.