Данас је у спортској хали Спортско-културног центра “Обреновац” одржано општинско такмичење у рукомету за ученике обреновачких основних школа.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да на данашњем такмичењу учествују ученици седмог и осмог разреда основних школа, а за следећу недељу најавио надметање и за млеђе узрасте.

– Драго ми је што рукомет поново има велико место када је у питању спорт у Обреновцу. Такође ми је драго што су све основне школе узеле учешће у школском првенству и што ће најбоље екипе ићи на првенство Београда – поручио је Станковић и додао да је рукемет све популарнији спорт у општини Обреновац.

– Када су у питању деца која се баве овим спортом са сигурношћу могу да кажем да мимо секција тренира преко 300 дечака и девојчица у Обреновцу. То је један сјајан број деце, који се константно бави спортом – рекао је Станковић и истакао да у општини Обреновац постоје добри услови за бављење овим спортом.

Станковић је изјавио да се за 10 дана очекује почетак градског такмичења на коме учешће могу узети победничке екипе.

Драган Јовановић, наставник физичког васпитања у Основној школи ”Јефимија” је рекао да се поред екипе из његове школе у рукомету издвајају и ученици Основне школе ”Јован Јовановић Змај”.