Након реновирања, Стара апотека у Обреновцу поново је спремна за рад. Нови закупац морао је реновирати објекат у договору са Заводом за заштиту споменика културе, тако да је нова апотека сачувала део некадашњег изгледа. Апотеку су данас обишли представници општине Обреновац и директор Jавног предузећа ”Пословни простор” Обреновац Петар Петровић.

Петровић је овом приликом нагласио, да стари изглед апотеке није могао у потпуности бити сачуван.

– Оно што смо обећали, испунили смо. Ово је задовољство, не само за нас, већ и за све грађане Обреновца. Мислим да је на овом простору, једино могла да заживи апотека која сада изгледа фантастично – поручио је Петровић.

Стара апотека основана је 1872. године, са радом је почела три године касније и као таква представља важан објекат културне баштине градске општине Обреновац.

Заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић посебно је нагласио, да Градска општина Обреновац улаже напоре у очување старих споменика, који су од културног значаја за општину.

– Ово је најстарија апотека у Србији, која се налази у Обреновцу и краси нашу главну улицу – навео је Станојевић и додао да ће бити сачуване зграде које истичу некадашњи изглед Обреновца и на тај начин га чувају од заборава.

У реновираном објекту Старе апотеке налази се посебан део у коме су смештене фотографије старог Обреновца, али и део намештаја по којем је некадашња апотека била препознатљива.

Фармацеуткиња Зорица Јовановић овом приликом је истакла, да је један део свог радног века провела у некадашњој апотеци где је, како каже, заволела свој посао и стекла прва знања из струке.

– Заиста ми је јако драго да после толико година, ова апотека поново ради и да је овако лепа. Такође, драго  ми је што је сачуван један део намештаја – рекла  је Јовановић.