Чланови дечијег шаховског клуба ”Хозе Раул Капабланка из Обреновца, у недељу су угостили чланове београдске школе шаха ”Тадић”, са којима су одиграли пријатељске мечеве.

Горан Шеховић испред клуба ”Хозе Раул Капабланка” нагласио је да брзопотезни шаховки турнир, какав је одигран са пријатељима из школе шаха ”Тадић” деци омогућује, како каже, стицање рутине и брзине у потезима.

– Дечији шаховски клуб ”Хозе Раул Капабланка” има и сениорску поставу. Са сениорима, овај клуб броји око 100 чланова – навео је Шеховић и додао да су у току припреме за јесење такмичење, за Прву лигу Београда.

Овај шаховски клуб, финансиран је средствима из програма ”Еко динар”.

– Такмичарску активност у овом клубу има 25 малишана, док овај клуб са све придруженим члановима и љубитељима шаха, броји око 100 чланова. Број деце у овом клуб највећи је до сада, у односу на све претходне године. Већи број деце, чланова клуба, омогућиће овом шаховском клубу већи приход, јер се кроз програм Еко динар за свако дете које има такмичарску активност, дају средства у износу од 2.000 динара – рекао је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.

Шаховском клубу у Обреновцу, талентована деца прикључују се у различитом узрасту.

Обреновачки шаховски клуб радиће у Клубу за децу и младе, а заинтересована деца могу се придружити овом клубу сваке суботе и недеље од 12.00 до 17.00 сати, као и понедељком од 10.00 до 12.00 сати.