У току је реализација пројекта ”Пут до сваке куће”. Грађевинске машине ангажоване на изградњи саобраћајница, могу се приметити широм општине. Данас су представници општине Обреновац обишли месну заједницу Ушће, где је у току изградња 17 путних деоница, укупне дужине 4 километра. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима обишао је пут ка Лелићима, где се обављају радови на асфалтирању.

Директор Јавног преузећа за изградњу Обреновца Славко Берић навео је, да ће бити асфалтирано 1080 метара пута ка Лелићима у месној заједници Ушће .

– Што се тиче месне заједнице Ушће, урадићемо још 3,5 километара путева – рекао је Берић и додао да се поред ових радова у месној заједници Ушће, обављају и грађевински радови на изградњи путне инфраструктуре у месним заједницама Јасенак, Мислођин, Држевац и у Рватима.

Члан Савета месне заједнице Ушће Синиша Ђотуновић нагласио је, да је пут за Лелиће, најдужа  саобраћајница која се асфалтира у месној заједници Ушће.

– Кренули смо од кућа које су најудаљеније од центра села, како би сви мештани имали услове живота као грађани централног дела општине Обреновац – рекао је Ђотуновић и овом приликом подсетио да су у току радови на изградњи цркве у овој месној заједници, као и радови на ограђивању школе и уређењу Дома културе.

У месној заједници Дражевац у току је асфалтирање пута у Николића крају, међутим како надлежни истичу, то није једина путна деоница која ће бити пресвучена асфалтом.

– Обавиће се асфлтирање Пештанске улице, а завршени су радови на асфалтирању улице у Михајловића крају, као и пут за Пештен – истакао је члан Савета месне заједнице Дражевац Саша Малешевић.

Такође, и у месној заједници Јасенак, током ове грађевинске сезоне, планирано је асфалтирање великог броја саобраћајница.

– Јуче је завршено асфалтирање пута кроз Луг, такође у току су завршни радови на асфалтирању Чубурске улице, а у наредном периоду у плану је асфалтирање још пар споредних улица на неколико локација – навео је заменик председника Савета месне заједнице Јасенак Душан Радосављевић.

У месној заједници Мислођин такође је у току релаизација пројекта ”Асфалт до сваке куће”, а у протеклом периоду асфалтиран је пут у насељу Бачевица.