Градска општина Обреновац и ове године поделиће ауто седишта за децу, а све са циљем унапређења безбедности деце у аутомобилима. С тим у вези, Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац расписала је јавни позив за доделу ауто седишта.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да пријаве на конкурс могу поднети родитељи деце рођене у периоду од 1. септембра прошле године до 1. марта ове године.

Пријаве на Јавни позив вршиће се на сајту општне Обреновац или на писарници у згради у Улици Вука Караџића.

– Неопходно је доставити извод из матичне књиге рођених, као доказ када је дете рођено, очитана саобраћајна дозвола, као доказ о власништву возила, јер оно мора да се води на једном од родитеља, као и очитане или копиране личне карте, као доказ да родитељи имају пребивалиште на територији градске општине Обреновац – навео је Станојевић и додао да родитељи који су добијали седишта током 2020. и 2021. године, немају право конкурисања на овом конкурсу.

Он је најавио и следећи јавни позив у текућој години, да би и деца рођена након марта могла да остваре право на бесплатна ауто седишта.

Заинтересована лица могу поднети пријаве на јавни позив преко пријавног формулара на сајту градске општине Обреновац, којем се може приступити овде.

Образац пријаве може се преузети овде.

Рок за достављање пријава на расписан конкурс траје закључно са 15. мартом ове године.