Савет за комунални ред општине Обреновац у сарадњи са Jавним комуналним предузећем ”Обреновац” спроводи акцију уклањања дивље депоније на територији месне заједнице Ратари. Овом акцијом биће уклоњене дивље депоније у крају Бргулице, делу који води ка Шабачком путу, као и на путу ка месној заједници Уровци.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић овом приликом подсетио је, да се Савет за комунални ред општине Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” свакодневно бави активностима на уређењу градске општине.

– Данас смо одлучили да уредимо месну заједницу Ратари, где има неколико депонија. Поред свих акција које има Јавно комунално предузеће, као што је ”кабаста субота”, када грађани могу пријавити било коју количину кабастог смећа, које би службе овог предузећа бесплатно однели, дозвољавамо себи овакве депоније – истакао је Стојић и додао да поред времена које је потребно да би се уклонио непрописно одлаган комунални отпад, неопходно је уложити и додатна финансијска средства која би, како каже, могла бити уложена за спровођење неких других активности.

Он је овом приликом позвао грађане ове месне заједнице да се укључе у акцију коју спроводи Савет месне заједнице Ратари у сарадњи са Градском општином Обреновац и Јавним комуналним преедузећем ”Обреновац”, да уклоне дивље депоније, али и да пријављују грађане који одлажу смеће на местима која за то нису предвиђена.

Према речима члана Савета месне заједнице Ратари Немање Радоичића, неодговорни грађани одлагали су најразличитији отпад.

– Градска општина Обреновац изашла нам је у сусрет, па се надам да ће овај простор бити очишћен и да ће изгледати као раније. Ово је најкритичнија локација, када је депонија у питању – рекао је Радоичић.