Представници општине Обреновац са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем обишли су месну заједницу Грабовац, где је у последњих годину дана асфалтирано више од 10 километара путева. Асфалт је стигао до Филимоновића, а овом приликом министар Момировић обишао је пољопривредно газдинство породице Филимоновић.

Момировић је истакао задовољство, што се у Обреновцу ради на изградњи комуналне и путне инфраструктуре, те се уводе еколошки стандарди, актуелни у градовима западне Европе.

– Велико је задовољство бити у Грабовцу, месту у којем смо саградили путеве који воде ка Шапцу, Ваљеву, Београду, укупно 17 километара државних путева , али и 17 километара путева који су некатегорисани. У Обреновцу градимо 100 километара канализационе инфраструктуре и 2 постројења за пречишћавање отпадних вода, што мислим да је највећи републички пројекат у Обреновцу у последњих 10 година – навео је Момировић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је, да је за ову годину планирана реконструкција старих и изградња нових путева у дужини од 100 километара, што ће како каже, општину Обреновац учинити угодним местом за живот.

– Наши пољопривредни произвођачи који су имали потребу за новим саобраћајницама како би лакше извршили дистрибуцију својих производа, сада ће то и добити. Из Грабовца, грађевинске машине биће премештене у Велико Поље, где ће такође бити асфалтиран велики број путева – рекао је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Грабовац Александар Љубојевић нагласио је, да је ово историјски моменат за месну заједницу Грабовац, будући да се у протеклом периоду доста урадило када је реч о уређењу ове месне заједнице.

– Веома сам срећан што сам део овог тима, јер смо успели да урадимо преко 10 километара асфалта, преко 7 километара струганог асфалта, такође радимо на уређењу ловачког дома, али и игралишта за наш фудбалски клуб – рекао је Љубојевић.

Како истичу Филимоновићи, који се баве пољопривредном производњом, сточарством, изграђен пут олакшаће свакодневно функционисање, али и само пословање.