Обреновачки основци млађих разреда учествовали су на такмичењу које се организује 8. годину за редом, а реч је о пројекту Брзином до Звезда. Ово такмичење биће организовано у свим општинама у Београду. Најбољи такмичари, узеће учешће у финалу за град Београд, које ће се одржати 14. марта.

Организатор такмичења Немања Илић изразио је задовољство одзивом ученика за учешће на овом такмичењу.

– Топлина која се осећа од деце и учитељица доприноси чињеници да је све ово што радимо добар пут који води ка томе да заиста изградимо звездани пут. Ове године такмичење ће се организовати у 62 града у Србији – навео је Илић.

За најбоље учеснике овог такмичења, припремљене су награде.

– Припремљене су 72 награде, од тога 22 мобилна телефона и таблета, 34 ваучера за камп, опрема за школе, велики телевизори за школе, као и летовање за породице деце победника такмичења – рекао је Илић.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић истакао је добру сарадњу са Атлетским савезом Србије, као и са Секретаријатом за спорт, са којима  како каже спроводе најразличитије програме намењене едукацији деце у области спорта.

– Поносни смо што данас свих девет основних школа из Обреновца имају своје представнике на овом такмичењу – нагласио је Станковић.