Уочи зимских задушница радници Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” уклонили су отпад са градских и сеоских гробаља. Данас је уклоњен отпад са гробља у месној заједници Барич. Наиме, у овој месној заједници гробље се чисти редовно,међутим ово гробље неретко је мета несавесних грађана.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин замолио је грађане, да не одлажу комунални отпад на местима која за то нису предвиђена.

– Овамо треба да долазимо, како бисмо одали почаст покојницима, а не да гледамо овакве сцене, какве су на гробљу у Баричу и још на неким гробљима – навео је Марошанин.

Из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” наводе да је сасвим оправдана одлука, да ово предузеће преузме бригу о гробљима у сеоским месним заједницамa.

– Акција која ће се спроводити ове године, односи се на гробља у месним заједницама Барич, Звечка, Стублине и Забрежје, а потом и на све остале месне заједнице. ЈКП ”Обреновац” припрема се да преузме управљање над гробљима, а то подразумева поред одржавања чистоће, изградњу опсега и чување.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа истакао је, да је са гробља у Баричу овом приликом однето између 50 и 60 кубика комуналног отпада.

Гробље у Баричу, пре само неколико дана је детаљно очишћено, међутим на овом простору поново се нашла већа количина смећа, па је овом приликом члан Већа општине Обреновац Иван Стојић апеловао на грађане ове месне заједнице да смеће одлажу у канте које су предвиђене за то.