Пољопривредно саветодавна и стручна служба Београд у сарадњи са општином Обреновац традиционално организује зимска предавања за пољопривредне  произвођаче. Овогодишње прво предавање организовано је у просторијама Јавног предузећa Спортско-културни центар ”Обреновац”.

Директорка Пољопривредно саветодавне и стручне службе Београд Милица Јанковић нагласила је, да је основни циљ ових предавања да се рашире нова знања и актуелности из области пољопривреде.

– Најважније је да упутимо пољопривредене произвођаче на начин како да дођу до неких средстава, како би побољшали своју производњу – навела је Јанковић.

Пољопривредници на овом предавању могли су да науче нешто ново из области сточарства, воћарства, ратарства, али и из области која се односи на заштиту биља, а такође било је речи о подстицајимаМинистарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за ову годину.

– Говорило се о Јавним позивима који се односе на набавку прикључних машина из области биљне производње и сточарства. Такође, било је речи о тренутно актуеленом јавном позиву ипард фонда за набавку трактора – истакла је Јанковић.

Из канцеларије за пољопривреду општине Обреновац захвалили су пољопривредницима што су дошли на још једно предавање.

– Саветодавна служба радо сарађује са нама, ова предавања су пољопривредницима од користи јер имају прилику да чују нешто ново везано за ратарстку и воћарску производњу, али и о економским средствима која могу остварити – рекла је Мушкиња.

Ово је 6 година за редом како се у општини Обреновац организује зимска школа за пољопривредне произвођаче.

– Сваке године имамо између 2 и 4 зимске школе. Пољопривредници усвајају нека нова знања, пробају неке нове процесе производње на својим газдинствима – рекла је Мушкиња.

Наредно предавање намењено пољопривредницима биће одржано за две недеље, такође у Спортско-културном центру ”Обреновац”, а главна тема предавања биће из области воћарства и односиће се пре свега на заштиту лешника.