У току су грађевински радови у наељу Старо игралиште, у централном језгру градске општине Обреновац. На овом простору биће изграђена додатна паркинг места и асфалтирани оштећени делови саобраћајница. Грађевинске радове обишли су представници општине Обреновац.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић најавио је неке грађевинске радове, који ће се обављати у наредном периоду у централном делу градске општине Обреновац.

– Ово је веома важна ствар за грађане централне зоне општине Обреновац. Радови на асфалтирању 3 платоа, изградњи 20 нових паркинг места и великог број стаза, али и асфалтирању Улице Вука Караџића планирани су још за 2014. годину, међутим услед велике поплаве те године, сви планови су се пореметили, нисмо имали могућности тада да урадимо све што смо замислили. Међутим, сада је дошло време да све урадимо што је планирано – навео је Станковић и додао да ће овог пролећа на простору централне зоне општине Обреновац бити још грађевинских радова.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић подсетио је, да се поред грађевинских радова у несељу Старо игралиште, обављају и радови у месним заједницама Грабовац и Јасенак.

– Када се актуелни радови заврше, грађевинске машине преместиће се у Конатице, Баљевац и Дражевац. Као што сада изгледа насеље Сунце, где је асфалтирано 6.000 метара квадратних путева, тако ћемо уредти и насеље Старо игралиште. Трудимо се да улепшамо наш град. Након радова на Старом игралишту, почеће радови у насељу Рвати – рекао је Берић.

Грађани овог дела Обреновац задовољни су, што ће након обављених грађевинских радова, бити више расположивих паркинг места, али и што ће се, након постављања новог асфалта, лакше долазити до стмбених јединица.