У недељу од 11.00 сати у Кајак кану клубу у Забрежју биће организовано Првенство Београда у ергометрима. Учешће на овом такмичењу узеће 10 клубова из Београда, а кајакаши из Забрежја већ су показали завидне резултате у веслању на сувом.

За учешће се пријавило више од 250 такмичара, а будући да је конкуренција велика, како кажу из ККК ”Забрежје”, кајакаши су уложили озбиљне напоре приликом припреме за ово такмичење.

– На такмичењу ће бити између 50 и 55 наших такмичара, очекујемо велику борбу, али и успех и доста медаља – поручио је Драгослав Обадић из ККК ”Забрежја”.

На овом такмичењу унапред су дефинисана јасна правила.

– Сваки такмичар имаће свог тренера, поред сваког ергометра стајаће судија, а ергометри имају мониторе на којима ће се приказивати метри и време – објаснио је Обадић.

Ово је трећа по реду ергометријада у Обреновцу.

– Руси и Мађари који су најозбиљнији у овом спорту практикују велики број оваквих такмичења у зимском периоду. Постоји могућност да ергометријада временом уђе у састав олимпијских игара. Ми смо почаствовани, јер смо по трећи пут добили могућност да организујемо ово такмичење, као град, међутим технички организатор је ККК ”Забрежје” – невео је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.