Данас су у месној заједници Баљевац, подељене канте за одлагање смећа. Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” спроводи акцију поделе канти за одлагање комуналног отпада у свим месним заједницама где постоји потреба за додатним судовима за смеће. На овај начин шири се обухват површина покривених услугом одношења смећа.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Милан Марошанин нагласио је, да ће и наредног викена надлежне службе овог предузећа обилазити преостала домаћинства са територије месне заједнице Баљевац, како би сви грађани са овог простора добили нове канте за одлагање комуналног отпада.

– У овој месној заједници 105 домаћинстава добија комплетне судове за смеће. Наставићемо даље са ширењем обухвата, јер нисмо били у прилици да обиђемо сва домаћинства, јер је много викендаша и људи који раде у иностранству и најчешће су ту преко лета –  рекао је Марошанин и додао да очекује да у наредном периоду још око 70 домаћинстава добију канте за одлагање смећа.

Он је овом приликом позвао све грађане који живе у месној заједници Баљевац, да суботом ујутру од 8.00 сати суд са смећем изнесу испред својих улаза, како би надлежне службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” испразнили канте и даље односили смеће.

Марошанин је најавио да ће се и у наредном периоду, где год има неопходних услова, ширити површине које су обухваћене услугама одношења комуналног отпада.

– Очекујемо да ће у наредних годину дана, свих 29 месних заједница бити обухваћене услугом изношења смећа – навео је Марошанин.

Председник Савета месне заједнице Баљевац Радојица Живковић овом приликом захвалио је председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу и директору Јавног комуналног предузећа Милану Марошанину на залагањима, да грађани месне заједнице Баљевац добију нове канте за одлагање смећа.