Брига о младима, старима, особама са сметњама у развоју, као и градња инфраструктуре биће приоритет  општинске власти, рекао је Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, у интервјуу за Блиц.

– Јавностт у раду, ефикасност и штедљивост сам одмах почео да примењујем, а то сам научио радећи у Градској влади градоначелника Ђиласа и то даје резултате. Само након две недеље направили смо рационализацију буџета и створили услове да сваку бебу у Обреновцу наградимо са 5.000 динара, а сваки пар након венчања са 10.000 динара.

Шта су горући проблеми Обреновца?

– Један је везан за регионални пут Београд-Обреновац који је у катастрофалном стању због клизишта, а други је велика незапосленост. Оба ова проблема су директно везана јер је сваки долазак инвеститора условљен адекватном инфраструктуром.

Како то решити?

– Решење је што бржи почетак изградње коридора 11 ка Јужном Јадрану који прелази преко наше општине, као и активирање индустријске зоне Барич која има огроман потенцијал. Радује ме што је и градоначелник то ставио као приоритет и уверен сам да ћемо отворити фабрике и пружити прилику младима да се запосле.

Најважнији пројекти за унапређење живота Обреновчана?

– Реконструкција два централна путна правца Мислођин-Конатице и Грабовац-Вукићевица од по 20 километара. Циљ нам је и да цела општина буде покривена водоводном мрежом.  У току је градња водовода у Стублинама и Грабовцу, а 2. јула почињу радови да се на водовод прикључе Велико Поље, Пироман и Бровић.  У плану је прикључење Баљевца. Паралелно са тим градиће се гасовод  на целој територији општине. У плану је и стављање у функцију Хотела „Обреновац“, чија локација има све потенцијале озбиљног аквапарка, надам се првог те врсте у Београду.

Планови за скорију будућност?

– Завршетак обилазнице око Обреновца, наставк градње Улице Краља Александра  и везивање те саобраћајнице на кружни ток. Завршићемо и библиотеку у центру града, као и фискултурну салу у Првој обреновачкој основној школи.  У току је градња обданишта у Стублинама, као и уређење обале Саве изградњом обалоутврде и плаже, а по угледу на Земунски кеј.  Вратићемо Обреновчане на реку.   

Извор: Блиц