Млади из Обреновца имаће прилику да стекну основна знања из ИТ области на бесплатним курсевима које организује Канцеларија за младе општине Обреновац. Радионице ће трајати наредна 3 месеца, а у овом циклусу бесплатних радионица млади Обреновчани проћи ће кроз курсеве ”Основе Јава програмирања”, ”Software testing ”и ”Увод у мрежну администрацију”.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац подсетио је, да се ради о трећем циклусу бесплатних радионица из ИТ области.

– Када смо креирали курсеве, питали смо младе људе шта их занима, али смо и проверили са познатим домаћим и светским ИТ компанијама које послују у Србији, шта је то што је потребно на тржишту рада – невео је Мирићић и додао да је велики број пријављених учесника на радионицама управо доказ да је одабрана тема интересантна младима.

Полазници ИТ курсева,након радионица имаће прилику да посете неке домаће и стране ИТ компаније.

– Србија из године у годину све више производи из области ИТ индустрије. Сви млади људи, њих 60, који похађају ове бесплатне радионице, по завршетку обука имаће прилику да волонтирају, иду на неку праксу, али можда и добију посао у некој ИТ компанији. Наш циљ је да млади људи остану у Србији и овде креирају будућност – рекао је Мирићић.

Према речима предавача Бојана Мартиновића, ове радионице намењене су младима који немају предзнање из области ИТ.

– Циљ је да млади људи стекну ширу слику о томе шта је ИТ индустрија, које каријере у оквиру ИТ су опције за њих, те да стекну основно знање које ће им омогућити предност у односу на друге кандидате на неким интервјуима за улазне позиције – истакао је Мартиновић.

Из Канцеларије за младе општине Обреновац овом приликом најавили су, да ускоро почињу бесплатне школе језика, такође припрема мале матуре за основце, али и припрема средњошколаца за упис на факултете.