У току су активности на уређењу дечијих игралишта широм општине Обреновац. Наиме, Министарство за привреду Републике Србије донело је Правилник о безбедности дечијих игралишта којим су регулисани основни услови који морају бити испуњени да би игралиште добило неопходан сертификат за коришћење.

Маријана Џомбић из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” овом приликом истакла је, да ће сва игралишта бити усаглашена са Правилником о безбедности дечијих игралишта, те да ће све справе на игралиштима имати обавезан сертификат за коришћење.

– Да би игралиште добило сертификат за коришћење, свака справа мора бити исправна и мора проћи контролу, након које долазе годишње редовне и ванредне контроле. Од ове године Јавно комунално предузеће ”Обреновац” увело је нови годишњи програм који се односи на одржавање урбаног мобилијара на јавним површинама, тако да ту поред дечијих игралишта спада и одржавање клупа, ђубријера и жардињера  – објаснила је Џомбић и додала да је за ову годину опредељено преко 5 милиона динара за ове намене.

Како наводе из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” у току је реконструкција дечијег игралишта у насељу Сава, након чега се планира уређење игралишта у насељима Ројковац и Дудови, као и игралиштима у централном делу градске општине и другим месним заједницама.

– Морам поменути, нису све справе на нашим игралиштима усаглашене са правилником, оне које буду могле усагласиће се са новим правилником, док ће остале бити уклоњене са игралишта – навела је Џомбић.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић нагласио је, да су у току акције изградње нових игралишта у вртићима, али и дечијих игралишта у насељима широм општине.

– У сарадњи са Јавним комуналним предузећем Обреновац усагласили смо услове који су важни за безбедност деце на игралиштима. На сваком игралишту биће постављени уређени мобилијари на којима ће деца уживати свакодневно – навео је Стојић.