Почеле су активности на уређењу насеља Тополице. У наредном периоду, на овом простору биће обезбеђена додатна паркинг места, али и уређено игралиште за децу, као и теретана на отвореном. Данас су насеље Тополице обишли представници општине Обреновац.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић најавио је детаљно уређивање насеља Тополице.

– Ово је један од пројеката на који се чекало дуже од 40 година. Пројекат који ће променити изглед насеља Тополице, а и улепшати слику нашег града. Са овог подручја изнето је више од  100 тона шута и комуналног отпада. Такође, овде ћемо обезбедити додатних 65 паркинг места, грађанима који живе овде обезбедићемо теретану на отвореном и игралиште за децу, као и леп мобилијар који ће служити за одмор за старије суграђане. На овом простору такође ћемо уредити улицу Тополице, спречити даљу деградацију саме коловозне конструкције и то тако што ће се урадити додатна косина са банкинама које ће ојачати ивичњаке – навео је Берић.

Иван Стојић као главни комунални проблем у насељу Тополице истакао је недостатак расположивих паркинг места и захвалио Милораду Грчићу на залагањима, да се актуелни проблеми грађана овог дела Обреновца коначно реше.

– Савет за комунални ред општине Обреновац у сарадњи са свим релевантним институцијама покушава да реши проблем паркирања на простору насеља Тополице. Наиме, данас се решава проблем свих грађана насеља Тополице. Ради се приступна саобраћајница у дужини од 145 метара, са новим паркинг местима. Такође, постоји проблем паркирања из Улице Краља Александра, који ће се у наредном периоду решити, чиме ћемо добити још нових паркинг места – објаснио је Стојић и додао да ће се након уређења насеља Тополице, урадити и зонирање паркинг места у овом делу општине Обреновац.

Председник  Савета 3. месне заједнице Игор Вјетровић овом приликом захвалио је Милораду Грчићу који је, како каже, својим залагањима обезбедио новац за реализацију овог пројекта.

– Уређивањем фасада на зградама, изградњом нових паркинг места, као и изградњом дечијег игралишта, мислим да ће ово насеље постати једно од најлепших насеља на територији градске општине Обреновац – навео је Вјетровић и додао да је у 3. месној заједници у току реализација још 8 нових пројеката.