На објекат фудбалског клуба ”Скела”постављени су соларни панели, чиме ће бити решен проблем електричне енергије. Фудбалски клуб посетио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић истакао је, да се већ годинама уназад, на целој територији општине Обреновац ради на развоју спортске инфраструктуре.

– Фудбалски клуб ”Скела” исказао је потребу за соларним панелима. Комисија за спорт и Градска општина Обреновац препознали су, да ће ова инвестиција донети бољитак овом клубу. Део објекта моћи ће да угреју на гас, док ће други део објекта електричну енергију добијати из соларних панела. Ово је основни услов за функционисање клубских канцеларија, као и даљи развој фудбалског клуба – невео је Станковић и подсетио да Градска општина Обреновац фудбалском клубу ”Скела” помаже и кроз друге актуелне програме намењене развоју спорта.

Он је додао, да ће од марта  у оквиру фудбалског клуба ”Скела” бити ревитализована школа фудбала.

Из Савета месне заједнице Скела кажу да се све више мештана окрећу обновљивим изворима енергије.

– Ово је велика акција у нашој општини, има пуно заинтересованих у нашем селу. После ове акције, сиурно је да ће их бити још више. Радујем се свакој помоћи, посебно помоћи усмереној на аматерски спорт – рекао је одборник Скупштине општине Обреновац Милан Стојић.

Такође, у фудбалском клубу ”Скела” очекују, да ће бољи услови утицати на укључивање већег броја деце у клуб.

– Пре неколико година овамо су били голи зидови. Почели смо обнављање клуба уз помоћ Комисије за спорт, општине и мештана, а панели ће пуно значити – нагласио је председник фудбалског клуба ”Скела” Милош Драгојловић.