Данас су деци предшколског узраста из вртића ”Звончица” у Стублинама и вртића ”Весељко” у градском делу општине Обреновац, подељени приручници ”Пажљивкова правила”. Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са полицијском станицом Обреновац и Агенцијом за безбедност у саобраћају наставља акцију поделе часописа, који најмлађим учесницима у саобраћају  на разумљив и сликовит начин пружа основне информације о важним саобраћајним прописима.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Милош Станојевић истакао је, да је суштина акције да деца стекну знања која ће им бити од користи целог живота.

– Они ће учествовати у саобраћају сваког дана, а ако на време будемо почели да радимо са њима, од њих ћемо направити одговорне људе који ће одговорно приступити саобраћају – рекао је Станојевић.

Како истиче, деца која крећу у први разред, требало би да познају основе безбедног учествовања у саобраћају, а управо ови приручници један су од ефикасних начина учења саобраћајних правила.

Током предавања у вртићу ”Звончица” у Стублинама, посебна пажња била је усмерена на тракторе као честа превозна средства у овом делу општине Обреновац.

– Трактори су машине са којима се деца овамо свакодневно сусрећу. Пре годину дана имали смо немилу сцену, тако да морамо са децом радити на ту тему. Деца на ове машине не гледају из правог угла, мисле да је то нешто чиме би могли да се играју – поручио је Станојевић.