У оквиру пројекта ”Пут до сваке куће”, обављају се радови на асфалтирању улице Бранка Ћопића у месној заједници Барич. Грађевинске радове обишли су представници општине Обреновац.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић навео је, да ће нови асфалт у делу Барича, познатом као Баричка река, мештанима олакшти свакодневно функционисање.

– Ова улица била је у врло лошем стању, јер је асфалт попуцао на више места, а након асфалтирања, мештани ће колима, како у зимским тако и у летњим условима,  несметано долазити до својих кућа – нагласио је Станојевић.

Мештани Барича истичу да је ова путна деоница од великог значаја за грађане ове месне заједнице, те се захваљују Градској општини Обреновац која је препознала потребе и ангажовала радне машине.

Према плану и програму Јавног предузећа за изградњу Обреновца, након асфалтирања улице Бранка Ћопића биће асфалиране још две улице у Баричу.

– Механизација из ове улице преместиће се у улице Првог маја и на пут за Петровиће. Радове обавља Јавно предузеће за изградњу Обреновца у сарадњи са извођачем радова Шумадија пут из Београда – рекао је Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Након завршених радова у месној заједници Барич, механизација се сели у месне заједнице Јасенак и Мислођин, а након тога и у остале месне заједнице.