Изградњом Треће магистрале топловода, део општине Обреновац који није био у систему централног грејања, добиће могућност прикључка на систем даљинског грејања.  Наиме, овим пројектом, биће изграђена додатна траса дужине 5 километара, док ће дужина новоизграђених цеви топловода износити 10 километара. Представници Савета месних заједница општине Обреновац изразили су захвалност руководству Градске општине,као и руководству Јавног предузећа ”Електропривреда Србије”, посебно Милораду Грчићу, на залагањима, да се дугогодишњи проблем снабдевања топлотном енергијом коначно реши.

Председник Савета месне заједнице Звечка Радош Илић овом приликом посебно је нагласио, да ће око 2.000 домаћинстава ове месне заједнице, након изградње Треће магистрале топловода, добити прикључак на систем даљинског грејања.

Такође, Милорад Јанковић из Савета 2. месне заједнице навео је, да ће и мештани ове месне заједнице имати прилику да своја домаћинства прикључе на систем централног грејања.

Милорад Маријановић из Савета месне заједнице Уровци истиче, да се на изградњу топловодне мреже у овом делу општине Обреновац чека деценијама уназад, те да ће грађани месне заједнице Уровци након изградње Треће магистрале топловода добити комплетну комуналну инфраструктуру.

Такође, из месне заједнице Бело Поље наглашавају да су посебно задовољни чињеницом да ће грађани овог дела Обреновца, који је надомак градске зоне, имати могућност прикључка на ситем централног грејања.

Милорад Бођан из Савета месне заједнице Дудови  овом приликом подсетио је, да ће и домаћинства из централне градске зоне, где раније није било услова за прикључење на систем даљинског грејања, ускоро добити и ову могућност.

– Као што је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић  обећао, кренуло се са реализацијом пројекта изградње Треће магистрале топловода – рекао је Бођан.

Председник Савета 2. месне заједнице Ненад Неговановић захвалио се Милораду Грчићу некадашњем руководиоцу Јавног предузећа ”Електропривреда Србије”, као и председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу на залагањима, да општина Обреновац, где год постоји техничких могућности, буде покривена мрежом топловода.