На огледном имању Пољопривредно-хемијске школе из Обреновца, данас је орезан виноград. Виноград су обишли представници општине Обреновац, који су овом приликом свим виноградарима пожелели успешну, родну годину.

Директор Пољопривредно-хемијске школе из Обреновца Драгољуб Златановић нагласио је, да је огледно имање ове школе место где се ученици друже и стичу знања и вештине које ће им бити од користи у даљем послу, након завршене средње стручне школе.

– Овај виноград је жила куцавица за наше ученике, који ће после школовања у овој школи почети да се баве и виноградарством. На око 600 чокота, које смо пре три године обновили, ове године очекујемо солидне приносе, да би следећа година била у пуном капацитету. За школу је ово огледно имање импулс живота и љубави, свега онога што пољопривредна струка треба да носи. Овде се дешавају иновације у пољопривреди – истакао је Златановић.

Милош Станојевић искористио је прилику и честитао дан виноградара свима који се баве производњом вина.

– Данас славимо дан винара и виноградара, дан када почињу радови на уређивању и орезивању винограда – рекао је Станојевић и пожелео виноградарима и произвођачима вина, квалитетно вино и добар принос.

Он је подсетио све пољопривреднике, који се баве овом граном пољопривреде да могу, преко Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац , остварити многобројне субвенције.