Заменик градоначелника Београда Горан Весић заједно са представницима Градске општине Обреновац данас је обишао радове на асфалтирању путног правца у месној заједници Стублине у насељу Дубрава.

Весић је изјавио да је у протеклих осам година Град Београд за изградњу путева у општини Обреновац издвојио милијарду динара.

– То значи да смо сваке године улагали око милион евра у изградњу путева. Колико је то важно можете видети и данас у насељу Дубрава, видећете колико овим људима значи пут, јер овај пут им скраћује путовање до ТЕНТ-а за 15 километара. Са друге стране вам говори податак да од 2008. до 2013. године је реконструисана једна улица и није изграђен ни један пут. То само говори колико ми више улажемо у приградске општине и колико су нам оне важне – рекао је Весић.

– Насеље Дубрава је специфично јер ту живи највише житеља ромске националности, а то такође показује да ми не водимо рачуна ко где живи и не делимо људе које су националности, већ се трудимо да сви становници Београда добију исте услове за живот – истакао је Весић и најавио нове инвестиције у општини Обреновац.

– У овом тренутку Град Београд планира неколико великих инвестиција на територији општине Обреновац , о БГ возу да се завршава урбанизам како би смо од Сурчина продужили БГ воз до Обреновца и како би обреновчани добили још једну везу, сада железницом до центра града смо више пута говорили. Требало би да се распише тендер за изградњу градске пијаце и то је нешто по чему желимо да покажемо да обреновчани треба да имају пијацу истог квалитета као што је Палилулска пијаца или било која друга пијаца у граду, а поред тога Град Београд је помогао општини Обреновац да крене са изградњом аква-парка. Свака кућа ће на територији Обреновца имати воду је нешто о чему смо причали до краја ове године – поручио је Весић и осврнуо се на реализацију пројекта ”Чиста Србија”.

– Оно што је најважније је да ћемо у оквиру пројекта ”Чиста Србија” почети изградњу фабрике за прераду отпадних вода и изградњу канализације у коме само шест месних заједница неће добити канализацију, они ће добити кроз друге мање пројекте. Приближавамо се тренутку да у Обреновцу ниједна кућа не буде без прикључка за канализацију. То је нешто што је квалитет живота и нешто о чему ми сањамо, зато је нама сваки део Београда важан и зато смо ми данас овде у Дубрави, а нисмо на Теразијама – нагласио је Весић.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да се паралелно са асфалтирањем у МЗ Стублине изводе и радови на више локација у општини Обреновац.

– Поред ове саобраћајнице тренутно се ради и улица Солунског фронта у Звечкој, машине се спремају и да у потпуности асфалтирају све улице у насељу Шљивице. Оно што ради општина паралелно са овим процесом јесте да се у Малој Моштаници, Баричу и Дрену спрема асфалтирање преко 40 малих улица и на тај начин ћемо пројектом ”Асфалт до сваке куће” доћи до потпуно новог квалитета живота за становнике Обреновца – рекао је Чучковић и нагласио важност новог путног правца у насељу Дубрава.

– Конкретно овај пут повезује неколико села, мештани из Трстенице, Пиромана и Бровића моћи ће лакше да долазе до својих комшија у Скели и Ушћу, на Шабачком путу и до самих радних места на термоелектранама – саопштио је Чучковић и додао да се процес радова на инфраструктури неће заустављати током целе године.

– Ово је процес који нећемо заустављати комплетно током целе ове године, без обзира што су избори ми смо ово радили у назад неколико година, сваког пролећа са чувеним нашим пројектом ”100 улица у сваком кварталу”. Тако да је то активност која је од стране месних заједница планирана у протеклом периоду и биће завршена током ове године – закључио је Чучковић.

Света Пантелић, члан Савета МЗ Стублине се захвалио Градској општини Обреновац и изјавио да се на асфалтирање овог путног правца дуго чекало.