Данас је Веће Градске општине Обреновац донело Одлуку о расписивању конкурса за доделу 50 студентских новчаних награда најбољим студентима основних и мастер студија акредитованих факултета и високих школа у школској 2021/2022. години.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић је објаснио да се додељује награда за 45 студената факултета чији је оснивач Република Србија и 5 награда студентима акредитованих приватних факултета.

– Услови конкурса су исти то наши најбољи студенти знају, зато и јесу најбољи, а то је просек оцена минимум осам и по па на горе од друге године основних студија и мастер студија сви са територије општине Обреновац могу учествовати. Подношење документације за конкурс траје 15 дана од данашњег дана, до 25. фебруара би морали да поднесу сву неопходну документацију – рекао је Блажић.

Блажић је додао да износ појединачне награде износи 72 хиљаде динара, као и да ће бити исплаћен у две рате, током марта и у јуну 2022. године.

– Сви студенти који добију награде могу поднети семинарски рад који на прави начин указује на унапређење квалитета живота у Обреновцу, а из области које студирају. Тако да та комуникација траје не само доделом награда него и током целе године – изјавио је Блажић.

Услове конкурса као и текст објављене Одлуке можете погледати овде.