У организацији Градске општине Обреновац и Канцеларије за младе средњошколци из све три обреновачке школе данас су посетили Научно-технолошки парк у Београду.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац је истакао да је данашња посета права прилика да се млади упознају са могућностима које пружа Научно-технолошки парк.

– Ово је права прилика за њих да се упознају са тиме шта све постоји у Научно-технолошком парку, какве могућности имају, можда и права прилика да их подстакне на размишљање јер су они управо ти који ће ускоро кренути на студије. Познато је да млади људи иду у корак са временом, да веома добро прате модерне технологије. Ми верујемо да међу овим младим људима из Обреновца има оних са којима ћемо сутра моћи да се похвалимо, који су овде нешто чули, научили нешто ново и да сви поносно сутра можемо да кажемо и да је нека фирма настала због оваквих студијских посета – поручио је Мирићић.

Ивана Безаревић, из Научно-технолошког парка је истакла да је у развоју програма подршке иновацијама и пружању подршке иновативним команијама до сада развијено седам програма подршке.

– За младе људе су најинтересантнији студентски програми стартап камп ParkUP, који је намењен управо студентима са циљем да закораче у стартап свет и упознају се са основама технолошког предузетништва. Имамо и програм Rising Starts који је намењен за тимове и компаније у најранијим фазама развоја, који спроводимо уз подршку Владе Швајцарске, која им пружа стручну подршку, бизнис и финансијку подршку до 15.000 франака – изјавила је Безаревић.

Од оснивања 2015. године Научно-технолошки парк Београд је подржао развој више од 100 компанија. Компаније чланице данас радно ангажују више од 850 високо образованих људи, развијају преко 110 иновативнх производа и услуга и извозе у више од 40 земаља.