У току су радови на асфалтирању некатегорисаних путева у месној заједници Мала Моштаница. Поред радова у овој месној заједници у плану је асфалтирање и осталих некатегорисаних путева широм општине Обреновац.

Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац је саопштио да се отпочело са реализацијом пројекта ”Пут до сваке куће” за 2022. годину.

– Поред машинског пресвлачења некатегорисаних путева на територији општине Обреновац, добили смо извођаче за пресвлачење некатегорисаних путева са струганим асфалтом. Поред тога машине ће целе године радити на пресвлачењу и припрему улица туцаником, као и сечење обала и уређење канала. Паралелно ћемо радити на сређивању улица у сеоским подручјима и самом граду, тако да ће машине на територији општине Обреновац радити непрекидно целу 2022. годину – поручио је Манојловић.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца је рекао да су од данас отворени радови на некатегорисаним путевима у општини Обреновац.

– Планом је дефинисано пресвлачење некатегорисаних путева по свим месним заједницама у укупној дужини од 55 километара. Извођење радова се врши са више екипа, тренутно смо у Малој Моштаници, а друга екипа се налази у насељу ”Старо игралиште”. Такође, још две екипе ће кренути са припремом постојеће подлоге и кренућемо од супротног краја општине – рекао је Ћирић.

Иван Лазаревић, председник месне заједнице Мала Моштаница је изјавио да су данашњи радови прва етапа асфалтирања у овој месној заједници.

– Данас смо кренули са првом етапом, сами радови ће се одвијати у наредна четири месеца. Прва етапа је асфалтирање улица које имају спремну подлогу, паралелно са тим радовима одвијаће се и пресипање путева који сада нису ушли у план асфалтирања – навео је Лазаревић.