У току су радови на уређењу коловоза у насељу ”Сунце”, према плану предвиђено је асфалтирање 6000 квадратних метара коловоза у овом насељу.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да се отпочело са реализацијом плана за обнову и изградњу инфраструктуре.

– Кренули смо са реализацијом овогодишњег уговора, то је око 100 километара обнове и изградње нових саобраћајница, ако повучемо паралелу то је као одавде до Чачка. Толико ће асфалта добити Обреновац у централним деловима града и у сеоским месним заједницама. Јутрос смо почели и деоницу у насељу Дубрава у Стублинама, сутра ћемо почети Малу Моштаницу и одатле преко Барича ћемо силазити ка Мислођину, а са другог краја из правца Уба ћемо кренути друге месне заједнице, тако да се машине неће гасити. Имаћемо распламсана градилишта, имаћемо леп и уређен Обреновац у сваком његовом сегменту – поручио је Чучковић и позвао грађане на солидарност док трају инфраструктурни радови.

– Ја апелујем на грађане да сарађују док ове ствари будемо радили, с обзиром на то да ћемо брже долазити до других деоница. Након завршетка собраћајнице у Дубрави ”Београд пут” ће ући у Шљивице да се ту уреде улице, након тога радићемо улицу Солунског фронта у Звечкој од Ваљевског пута до центра села. Након тога ћемо ићи у Велико Поље да тамо урадимо деонице које су оштећене у Стаменићима и центру села, посебно она деоница која везује Јевтића крај са главном саобраћајницом до школе. Оно што је такође важно је да ћемо током фебруара ући у градилиште које је везано за Баричку саобраћајницу Омладинских бригада, тако да настављамо у марту и комплетна сезона ће бити у јеку уређења Обреновца – закључио је Чучковић.

Славко Берић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновац је рекао да се тренутно изводе радови на скидању старог асфалта са коловоза, а након тих радова отпочеће постављање новог асфалта.

– Одмах након асфалтирања у насељу Сунце прелази се у насеље Тополице и у понедељак почећемо тамо радове на изградњи пар пунктова, такође радиће се и у насељу ”СИВК”. Затим прелазимо у улицу Бранислава Нушића, односно појас од Рваћанске ка овој улици – навео је Берић.

Саша Петровић, председник Савета друге месне заједнице је упутио апел суграђанима да помере своја возила са коловоза док трају радови .

Петровић је позвао становнике насеља ”Сунце” да идућег викенда дођу на промоцију пројекта ”Ушушкајмо Обреновац”.