У Соколском дому под покровитељством Градске општине Обреновац одржан је пети фестивал вина. Фестивал су свечано отворили Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац и Бранко Ружић, министар просвете, науке и технолошког развоја.

Чучковић је на почетку подсетио на дугу традицију прављења вина у општини Обреновац.

– Ми смо имали дугу традицију, стару преко једног века производње вина у Обреновцу она је после замрла, али неке нове снаге су се појавиле на обронцима нашег Обреновца прави се лепо и квалитетно вино. Радује ме што је винарство у Србији једна грана која је у експанзији, иза ИТ сектора и иза свих оних извозних грана као што је аутомобилска фабрика код нас. По вину смо постали познати широм региона и Европе – рекао је Чучковић и похвалио организаторе ове манифестације.

– Као што знате свака иницијатива и организација почива на једном човеку. Ја морам да се захвалим Михајлу и целом нашем тиму у одељењу за пољопривреду и Милошу Станојевићу који цео тај сектор води. Поред тога што смо енергетска престоница, постали смо и аутомобилска престоница, са највећом фабриком, а наш трећи стуб развоја је пољопривреда и ово је један од лепих момената када то можемо и да представимо, живели и хвала вам што сте овде – поручио је Чучковић.

Ружић је истакао да је винарство и виноградарство традиција у Србији.

– Мени је драго да овај фестивал поприма једну традиционалну ноту. Оно што Министарство просвете, науке и технолошког развоја ради је да се трудимо да омогућимо све оне профиле који ће пратити потребу свих вас, излагача и да једном едукацијом омогућимо да имамо стручни кадар – изјавио је Ружић.

– Немојте заборавити да је држава Србија омогућила веома драгоцена подстицајна средства управо за овај сегмент пољопривреде и овакви фестивали су доказ у прилог томе – рекао је Ружић.

Михајло Димитријевић, организатор фестивала се захвалио посетиоцима и додао да су на овој манифестацији изложена вина из свих крајева Републике Србије.

Димитријевић је нагласио да општина Обреновац заслужује овакву манифестацију и поручио да ће се фестивал одржавати и наредних година.