Почиње изградња новог вртића ”Колибри” у месној заједници Барич. У току је рушење старог објекта, на чијем месту ће започети изградња новог већег вртића, у којем ће моћи да борави 230 малишана. Тим поводом, данас су представници Градске општине Обреновац посетили месну заједницу Барич.
Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да ће нове генерације деце из Барича похађати модерно опремљен вртић.

– Након преласка деце из вртића ”Колибри” у вртић ”Ружица” у Белом Пољу, закључили смо да је потребно изградити већи објекат од оног што смо планирали, па смо из тог разлога на последњој седници Скупштине донели одлуку, да се површина вртића у Баричу увећа за 10%, како би, након изградње било места за већи број деце – истакао је Станојевић.

Он је навео да ће простор око вртића ”Колибри”, након изградње новог објекта, добити лепши изглед.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић нагласио је, да је већи број родитеља који исказују интересовање за упис деце у вртић у месној заједници Барич.

– После 40 година, Барич заслужује да добије лепши вртић, с обзиром на велики број деце који живи у овом делу општине Обреновац. Новоизграђен вртић биће већи од овог који је 40 година служио деци, не само из Барича, већ и из Мале Моштанице, Јасенка, Мислођина – рекао је Блажић.

Он је посебно нагласио, да ће сво растиње на простору око вртића бити сачувано и најавио да ће се нови објекат вртића грејати на котао на гас.