Министартсво рударства и енергетике расписало је Jавни позив за доделу средстава за финансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који спроводе јединице локалне самоуправе и градске општине.

Из Градаске општине Обреновац нагласили су да ће у овом пројекту, општина самостално учествовати.

– У том случају реализација програма биће доста ефикаснија. Ми ћемо самостално, као Градска општина расписати позив за привредне субјекте, а како пријава за грађане тече од краја септембра 2021. године до данас, наставићемо пријаве грађана и на крају сублимирати коначну ранг листу у складу са правним актима Града Београда – истакла је заменица начелника Градске општине Обреновац Ивана Николић.

Она је овом приликом подсетила грађане општине Обреновац, да за замену столарије и уградњу соларних панела, могу поднети пријаве сваког радног дана у просторијама Градске општине, попуњавањем пријавног обрасца и достављањем неопходне пратеће документације.

Како истичу из Градске општине Обреновац, до сада је од стране грађана поднето 350 пријава за уградњу столарије, док је око 50 грађана исказало интересовање за постављање соларних панела.

Овај пројекат подразумева учешће грађана у износу од најмање 50% од укупне вредности средстава, док осталих 50% долази из буџетских средстава општине Обреновац.