У току су радови на изградњи фекалне канализационе мреже у насељу Бело Поље. У овој месној заједници биће изграђено 4,5 километра канализационе мреже, а вредност инвестиције износи 88 милиона динара. Постављен рок за извођење грађевинских радова је 210 дана, а надлежни из Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” предвиђају завршетак радова у најављеним роковима. Грађевинске радове обишли су представници Градске општине Обреновац.

Директор Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација Бранко Матић навео је, да се радови на изградњи канализационе мреже, поред меснне заједнице Бело Поље, обављају и у месној заједници Звечка, на Шабачком путу и у Улици Богољуба Урошевића Црног.

– Већ пар месеци изводе се озбиљни радови, којим ћемо целу месну заједницу Бело Поље покрити новом канализационом мрежом. Временски услови нам баш и нису наклоњени, међутим не можемо стати са радовима – истакао је Матић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослва Чучковић најавио је реконструкцију улица  које се налазе на простору где је завршено постављање инсталације.

–У оквиру пројекта Чиста Србија у месној заједници Барич почеће изградња потпуно истог објекта, само већег капацитета. У наредне две године, на територији општине Обреновац, реализоваћемо пројекат Чиста Србија. Иако су лоши временски услови, ради се у пуном капацитету, како би септичке јаме заувек отишле у историју, те квалитет живота грађана Обреновца постао једнак удобности живота грађана централних делова Београда – рекао је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље Немања Илић рекао је, да ће у наредном периоду бити изграђена канализациона мрежа у делу насеља, који је био изостављен претходним пројектом.