Прошле недеље у вечерњим сатима, уништен је мобилијар на игралишу ”Ракета” у централном делу општине Обреновац. Најпосећеније игралиште у граду, у наредном периоду биће реконструисано. Данас су ово игралиште посетили представници општине Обреновац.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић апеловао је на грађане, да не уништавају заједничку имовину.

– Мораћемо да направимо ново игралиште на овом месту, као што смо то учинили у насељима Циглана, Вирага, у Забрежју у школи.  Направићемо најлепше игралиште у граду, на oвом простору игра се преко 200 деце дневно – рекао је Андрић и додао да је у наредном периоду у плану садња нових садница на простору око игралишта ”Ракета”.

Председник савета 3. месне заједнице Игор Вјетровић навео је, да ће Савет ове месне заједнице упутити службени допис Јавном комуналном предузећу ”Обреновац” да оштећени мобилијар уклони, како се неко од деце на игралишту не би повредио.

– Игралиште које је служило за окупљање деце, за игру и смех, неко је уништио. Разговарао сам са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем о изградњи новог, модерног игралишта и том приликом замолио сам, уколико је могуће, да се инсталира видео надзор, како се овакве ситуације не би понављале, а и како би деца која долазе на игралиште била сигурнија – истакао је Вјетровић.