У насељеном делу месне заједнице Вукићевица изграђена је примарна вододовдна мрежа у дужини од 8.600 метара. Основна школа у овом делу општине Обреновац након изградње примарне мреже водовода, прикључена је на градску водоводну мрежу. Данас је заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао школу у месној заејдници Вукићевица, где је са представницима Градске општине Обреновац честитао школску славу свим просветним радницима и ученицима.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Вододвод и канализација” Бранко Матић нагласио је, да ће се на новоизграђену примарну водоводну мрежу прикључити  170 нових домаћинстава.

– Изграђена примарна водоводна мрежа у Вукићевици основ је за изградњу секундарне мреже у насељеним местима месних заједница Орашац, Дрен, доњи део Вукићевице и Љубинић. Добили смо пројектанта који ће пројектовати водоводну мрежу у месним заједницама Орашац и Дрен, а у сарадњи са Саветима месних заједница успели смо да обухватимо сваку улице, како нам се не би десила ситуација да неко домаћинство не буде покривено пројектом, односно грађевинском дозволом. У наредном периоду, исто ћемо урадити у месној заједници Љубинић и доњем делу Вукићевице – навео је Матић.

Весић је приликом посете општини Обреновац рекао је, да се ради на уређењу свих општина на територији града Београда, како би свако насељено место постало добро место за живот.

Он је истакао значај данашњег дана, односно подсетио на просветитељство Светог Саве.

– Најважнија ствар којом нас је учио Свети Сава је знање, а данас сам рекао деци да уче, јер знање не може нико да им узме. Држава и друштво се граде знањем и зато је Свети Сава у малој средњовековној Србији градио школе, јер је знао да је народ који има знање непобедив – нагласио је Весић.

Како истиче, потребно је младима указати на значај образовања.

– До знања нема пречице. Држава, град, месна заједница не могу се водити, ако нисте образовани. Знање је капитал који вам нико неће одузети – навео је Весић.

Он је овом приликом поручио да је важно следити пут Светог Саве.

– Ако размишљамо како је размишљао Свети Сава, ми ћемо покушавати да урадимо нешто ново за нашу средину, да напредујемо, да имамо боље услове за рад, да боље живимо и имамо боље плате, јер тако се подиже земља, не великим речима, него великим делима или малим делима, јер много малих чини велико дело – објаснио је Весић.

Директор основне школе Грабовац Радослав Марковић овом приликом захвалио је представницима општине Обреновац на залагањима да се реализују пројекти, који се односе на уређње школе.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио је Весићу, што је на дан Светог Саве обишао школу у Вукићевици и овом приликом најавио неке од будућих инфраструктурних пројеката.

– Дирекција за изградњу Београда добила је извођача за изградњу водовода Велико Поље, такође добила је извођача за изградњу водовода у Трстеници и Бровићу, а ти радови почеће у року од неколико недеља, када буде завршен процес жалби и потписивање уговора. Такође, потписан је уговор и добили смо извођача за пројектовање линија Уб селима Орашац и Дрен. Спремили смо новац, да у мају распишемо тендер за последњу линију, доњи крај Вукићевице са једне стране и село Љубинић са друге стране. Дакле, следећа прослава Светог Саве биће у школи у Љубинићу – поручио је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Вукићевица Александар Арсеновић честитао је свим просветним радницима славу Свети Сава.

– Захваљујући Скупштини града Београда и Градској општини Обреновац изграђен је нови дом месне заједнице.Такође,  захваљујући залагањима Скупштине града и Градске општине,  Вукићевица има 24 поласка у систему Бус Плус. Изграђен је и пут за Вукићевицу, доњи крај, који је првобитно изграђен 1977. године од када није обнаввљан, међутим ми смо га 2019. године у потпуности обновили. Такође, Бањански пут обновљен је 2016 и 2017. године – рекао  је Арсеновић.