Oвом приликом желим да вас позовем да предложите кандидате за чланове Савета за младе Већа градске општине Обреновац чије формирање је један од важних механизама реализације, контроле и вредновања Локалног акционог плана за младе градске општине Обреновац за период 2022–2027. који је усвојила Скупштина градске општине Обреновац (VII -01 бр. 020-177 од 17. децембра 2021. године).

Савет за младе има 9 чланова (укључујући и председника Савета).

Председник и чланови Савета за младе именују се на период од четири године, а по истеку мандата могу бити поново именовани.

Градска општина Обреновац има два представника у Савету за младе, као представнике оснивача, али не могу се бирати за председника и заменика председника Савета за младе.

Чланови Савета су: три представника јавних служби и установа, један представник ученичких парламената, два представника две највеће одборничке групе, један представник омладинских удружења или неформалних група.

Кандидате за чланове Савета за младе предлажу удружења младих и удружења које се баве младима, ученички парламенти, неформалне групе, одборничке групе, школе и друге јавне службе и установе. Предлагачи морају писмено образложити како су и на који начин њихови кандидати активностима и поступцима значајно афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници, односно да ли су добитници школске, факултетске, научне, односно друге награде од значаја за различите области интересовања младих, да ли поседују вишегодишње искуство у раду са проблемима младих, доказану стручност, односно да су активно учествовали у већем броју активности од важности за младе.

Чланове Савета за младе именује Веће градске општине, водећи рачуна о равноправности полова, заступљености припадника националних мањина и да најмање половина чланова Савета за младе чине млади узраста од 15 до 30 година.

Ваше предлоге доставите у писаном облику преко писарнице Управе градске општине Обреновац за: Служба за омладинску политику и питања младих, најкасније до 07. фебруара 2022. године.

С поштовањем
Председник Већа градске општине
Мирослав Чучковић

Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савета за младе