Јуче су у симпозијум сали Хотела „Обреновац“ одржане две седнице Скупштине градске општине Обреновац. Прва, конститутивна, седница Скупштине ГО Обреновац била је заказана за 09.00 часова. Почетку седнице присуствовало је 54 од укупно 55 одборника.

Конституисање Скупштине обављено је потврђивањем мандата одборницима Скупштине и давањем свечане изјаве. Након инцидента одборника Српске напредне странке одборничке групе ове странке и Удружења грађана „Обреновац – наш град“ су напустиле седницу. Након утврђивања кворума од 31 присутног одборника седница је настављена.

У наставку седнице изабрани су председник и заменик председника Скупштине ГО Обреновац. За председника Скупштине изабран је Жељко Јоветић, а за заменика Александар Лукић. Одборници су такође изабрали и секретара и заменика секретара Скупштине ГО Обреновац.

Друга седница Скупштине одржана је у 20.00 часова и на њој је присуствовао 31 одборник. Након установљеног кворума одборници су изабрали стална радна тела Скупштине – Мандатно-имунитетску комисију и Комисију за кадровска и административна питања.

Такође је усвојена друга измена одлуке о месним заједницама на територији Градске општине Обреновац.

На синоћњој седници Скупштине ГО Обреновац изабран је председник општине Обреновац, заменик председника и чланови Већа.

За новог председника ГО Обреновац изабран је Мирослав Чучковић, док је за заменика председника изабран Драгослав Мршевић. За избор председника и заменика председника општине гласао је 31 одборник Скупштине.

Након завршетка седнице Скупштине нови председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је изјавио:

– После скоро 13 часова колико је трајао административни и парламентарни део ми смо показали да програм који сам изнео у експозеу заправо представља консензус власти у Обреновцу и ми почињемо да га реализујемо од сутра. Четири године су пред нама и ја обећавам једну одговорну и скромну администрацију која ће радити у корист свих Обреновчана и свих делова Обреновца подједанко – казао је Чучковић.

{youtube}VcINSuo4IiA{/youtube} 

{youtube}I-7hc8NKu4c{/youtube}