Данас су потписани уговори са представницима спортских клубова, који ће током 2022. године добијати средства из програма ”Еко динар”.  Укупно 47 клубова са територије општине Обреновац укључено је у програм који подразумева надокнаду чланарина за децу, чланове спортских клубова. Програм ”Еко динар” финансира Градска општина Обреновац.

Председник Комисије за спорт Милош Станковић нагласио је, да су поносни на чињеницу, што се већ деценију уназад реализује програм ”Еко динар”.

– Овога пута потписујемо уговор за 2022. годину, у којој имамо два нова корисника. Радостан сам што поново Црвена застава има омладинске селекције и што ће деца из тог клуба потпуно бесплатно тренирати. Такође, то важи и за нови стонотениски клуб ”Звезда” из Конатица.

Он је додао да Градска општина Обреновац клубовима уплаћује 2.000,00 динара за свако дете, члана клуба старости од 10-18 година.

Станковић је нагласио да је програм ”Еко динар” утицао на развој спорта на територији општине Обреновац.

– Дете може донети одлуку, којим спортом жели да се бави и то потпуно бесплатно. Међутим, за спортске клубове, то значи стабилност, јер постоји континуирано финансирање спортских клубова, који више немају проблем са наплатом чланарина – навео је Станковић.

Он је овом приликом истакао, да постоје јасни услови на основу којих спортски клубови могу постати део овог програма, а испуњавање критеријума контролише Комисија за спорт.

– Неопходно је да спортски клубови имају најмање једну такмичарску активност у року од 6 месеци, као и адекватан досије деце, који клубови предају на увид – објаснио је Станковић.

Председник стонотениског клуба и секретар фудбалског клуба из Конатица Немања Ивановић нагласио је, да је програм ”Еко динар” допринео да клубови добију нове чланове.

– Ово је пројекат општине, који доста значи за функционисање клубова. Стонотениски клуб је нови клуб и функционише већ две године, а од ове године улази у пројекат ”Еко динар” – навео је Ивановић.

Директор рукометног клуба ” Раднички” Зоран Јовић нагласио је, да је и у овом клубу већи број деце.

– Без програма ”Еко динар” клубови не би могли да функционишу. Овамо нам је најбитније да су приходи редовни – рекао је Јовић.