У Спортско-рекреативном центру „Обреновац” данас је одржана изложба „Млади предузетник Београда 2009”, на којој се представило 17 малих фирми. Изложбу је под покровитељством Секретаријата за привреду града организовао Регионални центар за развој МСПП.  – У време транзиције и кризе државне институције нарочито треба да се укључе у програме који ће помоћи људима да оснују своја предузећа и да се изграде као предузетници. Од 2006. до 2008. године град је финансирао три изложбе из области проналазаштва и 14 изложби из области предузетништва. У 2009. години финансираћемо једну изложбу за проналазаче и 10 изложби за предузетнике, за шта је издвојено 3.000.000 динара – рекао је Жељко Ожеговић, члан Градског већа, на отварању изложбе.
 У Обреновцу су се данас представили појединци и фирме најразличитијих делатности, од издавача, лекара, логопеда, преко произвођача резане грађе, хигијеничара, власника етноресторана, до произвођача рекламних шибица.

Организатор је за најуспешније учеснике изложбе припремио вредне награде. Првопласирана фирма добила је лаптоп рачунар, другопласирана фотоапарат и трећепласирана наступ на међународној изложби предузетништва у Београду. Посебна награда додељена је инвалиду предузетнику, који је добио фотоапарат и могућност да учествује на поменутој међународној изложби, на којој ће се представити и два првонаграђена предузетника. Сви награђени добиће и 20 сати обуке у Регионалном центру за развој МСПП, „Дунав осигурање” поклониће им полисе осигурања живота и имовине, медијски спонзори отвориће за њих бесплатан рекламни простор, а позориште „Дадов” уручиће им по две бесплатне карте за предстојећу сезону.

Жељко Ожеговић изјавио је за Беоинфо да ће град наставити да подстиче предузетништво и да делује на мала и средња предузећа.

– Сви се сећамо деведесетих година, када су мала и средња предузећа била ослонац опстанка привреде, а остала су усамљена и лишена подршке државе. Наставићемо да осмишљавамо различите програме, који треба да се прошире и на пољопривреднике, и да организујемо сајмове и изложбе. За најбоље ћемо обезбедити и финансијску помоћ, помагаћемо људима у оснивању приватних фирми. Све то охрабрује предузетнике и даје им осећај да држава брине о њима – нагласио је Жељко Ожеговић.

Напомена: Снимак догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv