Канцеларија за младе општине Обреновац током зимског распуста организује бесплатне радионице за децу и младе из Обреновца узраста од 7 до 30 година. Циљ програма је да се деци обезбеди занимљиво провођење слободног времена. Биће одржано 7 различитих радионица, а један полазник може похађати више радионица, у складу са својим интересовањима. Како наводе у Канцеларији за младе, радионице су прилика да полазници стекну нове вештиине и знања из различитих области.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац  истиче, да је програм радионица добро осмишљен

– Креативне радионице и добар програм је оно што млади траже од нас, а ми желимо да они током зимског распуста на квалитетан начин проводе своје време. Ове године, током зиме, одржаваће се радионице гитаре, плеса, цртања, креативна радионица, радионица обраде фотографија, радионица веза и радионица мозаика – навео је Мирићић.

Из Канцеларије за младе наглашавају, да су задовољни интересовањем младих суграђана за зимске радионице.

– Преко 150 учесника у наредних месец дана проћи ће кроз наше радионице. То је оно што нас радује, јер је наш план да у 2022. години непрекидно будемо уз младе, да ослушкујемо њихове потребе, организујемо програме који су тражени, али и да понудимо неке програме које до сада нисмо имали – поручио је Мирићић.

Једна од радионица која се већ годинама уназад, током школских распуста организује и за коју увек влада једнако велико интересовање младих Обреновчана је радионица гитаре, коју води Зоран Зечевић.

– Гитара је инструмент који се учи цео живот. Све оне основне ствари могу се научити, а они који су успешнији и упорнији, научиће и више од тога. Учимо држање руку на гитари, штимовање, концепт размишљања у домену гитаристике, што је много важно – нагласио је Зечевић.

Школа гитаре сваке године изненади и концертом полазника, међутим овогодишњи концерт зависиће искључиво од епидемиолошке ситуације.

Деца и млади из Обреновца имаће прилику да похађају и радионицу плеса, где ће научити основе салсе, баћате и сродних плесова.

Инструктор на радионици плеса Јован Милосављевић навео је, да су плесови изузетно добра прилика за дружење, забаву, али и рекреацију.

– Млади ће на овим часовима добити прилику да усвоје основне информације о фигурама, корацима и да науче да плешу – рекао је Милосављевић.