Секретаријат за комуналне и стамбене послове града Београда и ове године обезбедио је средства за чиповање и прву бесплатну вакцинацију 13.800 власничких паса, што се процењује као оптимална годишња потреба. Ово се односи на све врсте власничких паса, без обзира на доб пса или на то које су расе и да ли су уопште расни пси.

Град Београд је обезбедио и средства за накнаду дела трошка стерилизације 1.850 женских јединки мачака и оних паса који теже више од десет килограма, а који су са територије Београда. Дотација за сваку стерилизацију износи 5.000 динара. 

Чиповање и вакцинацију обављаће 60, а стерилизацију 59 ветеринарских амбуланти које су се одазвале јавном позиву и пријавиле на управо завршеном конкурсу Секретаријата за комуналне и стамбене послове. Списак ових амбуланти може се добити у „Ветерини Београд” или погледати на сајту ове ветеринарске установе – www.veterinabeograd.rs.

Акција бесплатног обележавања, вакцинације и стерилизације кућних љубимаца само је једна од континуираних мера које град Београд примењује у циљу повећања здравља људи и животиња и решавању проблема паса луталица.

Извор: Беоинфо