У православним храмовима широм општине Обреновац свечано је обележено Бадње вече, којим је најављен долазак најрадоснијег хришћанског празника.

Мештани Скеле и Ратара окупили су се на Бадње вече у цркви Светог Василија Острошког како би присуствовали вечерњем богослужењу. По завршетку богослужења обављен је свечани чин паљења бадњака.

Парох: протонамесник скељански Тихомир Пановић је рекао да се Бадње вече обележава вечерњом молитвом.

Он се такође и осврнуо на само уређење цркве у Скели.

– Ове године смо доста урадили, оградили смо порту, урадили смо иконостас, купили смо друго, веће звоно – истакао је Пановић и свим верницима пожелео срећан Божић.

Милан Стојић, одборник Скупштине Градске општине Обреновац је истакао да традицију обележавања Бадњег дана употпуњује нови изглед храма у Скели.

Светим богослужењима на Бадњи дан у цркви Покрова Пресвете Богородице у Баричу почело је обележавање најрадоснијег хришћанског празника Божића.

Бранко Мрђа, председник Савета месне заједнице Барич је рекао да се Бадње вече традиционално обележава у овој месној заједници.

-Као и сваке године традиционално се окупљамо у порти Баричке цркве на Бадње вече. Желео бих да честитам свим православним верницима Божић и Бадње вече уз честитку Мир Божији, Христо се роди! – поручио је Мрђа.