Да би становници приградских општина могли да уђу на пероне аутобуске станице Саобраћајног предузећа „Ласта“ без плаћања додатних трошкова, потребно је да имају допуњену персонализовану „бус плус“ картицу за ИТС2 и перонску карту која се издаје на основу ње и важи годину дана.

– Путници који до сада нису извадили годишњу перонску легитимацију, то могу учинити још само до 18. јуна на „Ластиним“ аутобуским станицама, јер додатних продужавања неће бити, па они који то не буду учинили у предвиђеном року биће и ускраћени за погодност коју пружамо. За вађење ове годишње легитимације потребно је да наши суграђани понесу само личну карту и 250 динара, процедура је крајње једноставна и брза. Само уз ову легитимацију и допуњену „бус плус“ картицу за ИТС2 путници несметано да користе аутоматизоване уређаје за излазак на пероне. Такође, путници су у обавези да једном месечно, без икакве новчане надокнаде, активирају перонске легитимације на шалтерима аутобуских станица након што изврше допуну персонализоване „бус плус“ картице за ИТС 2 за наредни месец – рекао је директор за градски и приградски саобраћај Владан Максимовић.

„Бус плус“ картице могуће је допунити и на „Ластиним“ продајним местима у Лазаревцу, Обреновцу, Младеновцу, Београду (Сопот, Барајево, Шумице, Баново брдо), а додатне информације грађани могу добити и путем телефона: 3206-922 (Главна Ластина аутобуска станица), 6544-050 (Баново брдо) и 2890-372 (Шумице).

Извор: Данас