Спискови примљене деце у београдским вртићима биће истакнути данас на огласним таблама свих 16 предшколских установа, изузев ПУ “11. април” на Новом Београду, која ће, због великог броја захтева, листу новопримљених малишана објавити у петак, 8. јуна.

У Секретаријату за дечју заштиту кажу да је, у складу са критеријумима Министарства просвете за приоритетан упис деце у предшколске установе, примљено укупно 10.015 најмлађих Београђана: 6.431 дете јасленог узраста и 3.584 деце вртићког узраста.

На овогодишњем мајском конкурсу највише поднетих захтева било је за упис малишана у општинама Нови Београд, Звездара, Палилула, Вождовац, Чукарица и Раковица.

– Највећи број захтева односи се на упис деце чија су оба родитеља запослена, и они су поднели укупно 5.993 захтева за упис у јасле односно 3.216 за вртић. Такође су поднета 283 захтева самохраних родитеља за упис у јасле и 301 за вртић. У групи где је један родитељ запослен, а други редован студент поднета су 142 захтева за јасле и 62 за вртић, а у случају где су оба родитеља редовни студенти поднето је 13 захтева за јасле и пет за вртић. Рок за жалбу је осам дана од објављивања спискова и уколико родитељи не буду задовољни додељеним вртићем, могу у писаној форми упутити молбу централним уписним комисијама сваке предшколске установе да се размотри могућност за прелазак у неки други вртић – рекла је Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту.

Градска секретарка напомиње и да приликом потписивања уговора о коришћењу услуга предшколске установе родитељи треба да попуне и захтев за утврђивање цене за свако дете уколико желе да неку од олакшица које обезбеђује град Београд.

Извор: Беоинфо