Коло српских сестара прикупило је 200 пакета помоћи, који ће  бити подељени породицама у Глини и Петрињи, које су претрпеле бројне губитке приликом земљотреса који је крајем 2020. године захватио овај део Хрватске.

Епископ ваљевски Исихије овом приликом захвалио је свима који су учествовали у хуманитарној акцији прикупљања помоћи породицама из Хрватске.

– Сваки од пакета садржи једну дивну поруку од наших најмлађих, деце из обреновачких вртића, који су спремили цртеже са најлепшим жељама – нагласио је епископ ваљевски Исихије и додао да се црква труди да помогне тамо где је помоћ најпотребнија.

Пакети помоћи породицама из Глине и Петриње уручени су епископу горњокарловачке епархије Герасиму, који је посетио обреновачку црквену општину.

– Ово је заиста леп гест пажње и љубави, оних људи који знају и сећају се своје браће. Још увек се људи опорављају, ни тло се није у потпуности смирило, још увек има подрхтавања. Људи се сналазе на разне начине, али више од свега за људе који примају помоћ значи спремност цркве, епископа, свештенства и ваших људи, да помогну људима који су унесрећени –  истакао је епископ горњокарловачке епархије Герасим.

Како истичу из Кола српских сестара, хуманитарне акције пре Божића постаће уобичајене.

– Коло српских сестара вредно ради током целе године. Божићна акција представља круну нашег хуманитарног деловања. Ове године имали смо жељу да помогнемо нашој браћи и сестрама, који су страдали услед земљотреса у Глини и Петрињи – навела је Рената Марковић из Кола српских сестара.

Педседник Савета месне заједнице Дудови Жељко Роксандић нагласио је, да овај гест Српске православне цркве и грађана показује, да се мисли на српски народ без обзира на којим је просторима.

Из Кола српских сестара наглашавају, да је акција прикупљања помоћи за угрожене из Петриње и Глине почела у децембру прошле године, те да се одазвао велики број предузетника и грађана, али и манастира и цркава из Ваљевске епархије, који су такође узели учешће у овој хуманитарној акцији.