Данас је на градском тргу у организацији Градске општине Обреновац, одржана манифестација ”Обреновац – град отвореног срца” по угледу на традиционалну београдску манифестацију ”Улица отвореног срца”. Манифестација је одржана у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова и других уметника, као и великог броја грађана.

Публика је имала прилику да се забави уз наступе балетских студија, фолклорних ансамбала, као и наступе дечијег хора. Такође, првог дана нове 2022. године, малишани на тргу у Обреновцу могли су да погледају и позоришну представу у извођењу глумаца Обреновачког позоришта.

Као и сваке претходне године, хуманитарне организације имале су своје штандове на којима је прикупљана помоћ за оне којима је то најпотребније.

Овом приликом, члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић пожелео је свим грађанима Обреновца срећну 2022. годину.

– Срећа је имати овакву младост и децу која су данас изашла да покажу шта су радила у протеклом периоду. Данас су деца изашла да нас развеселе, да нам покажу да нашу земљу чека светла будућност – навео је Ћорломановић.

Заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да је програм манифестације прилагођен најмлађим суграђанима.

– Обреновац је поново у знаку срца, пун је трг мале деце и родитеља који су дочекали 2022. годину са жељом да буде боља и лепша од претходне. Програм је намењен најмлађима, али и свим уметницима, хуманитарним организацијама, који користе овај простор и догађај како би још некоме приредили леп дочек нове године – рекао је Станојевић и свим грађанима пожелео срећну нову 2022. годину.

Празничну атмосферу на овогодишњој манифестацији ”Обреновац – град отвореног срца” употпунили су балони, украси, музика, као и кловнови, Деда Мразеви и популарни јунаци из цртаних филмова, који су забавили најмлађу публику.