Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром „Обреновац”, током зиме 2022. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 7 бесплатних радионица под називом „Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зиме.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе је изјавио да Канцеларија за младе Градске општине Обреновац ове зиме организује радионице за децу и младе.

– Зимски распуст траје краће у односу на летњи, тако да период у коме трају радионице је мало краћи, али то нас није спречило да осмислимо креативне програме за децу и младе. Ове зиме од 10. јануара млади ће имати прилику да иду на седам радионица – рекао је Мирићић и детаљније објаснио програме.

– Ове године имамо радионицу веза, сликања, креативну радионицу за децу, такође, ове године смо убацили и нашу популарну радионицу гитаре, затим имамо радионицу мозаика, модерног плеса и за мало старије имамо радионицу фотографије, тачније обраду фотографије – истакао је Мирићић.

Заинтересовани се могу пријавити на неку од следећих радионица:

Радионица веза  – вез за почетнике
Упознавање са новим техникама веза, различитим платнима и различитим шемама за вез. После упознавања са основним покретима за стварање бода иглом, деца могу да везу сопствене цртеже које су прво пресликала на платно.
време: од 17. јануара до 28. фебруара, понедељком  и четврком од 18:00 до 20:00 часова.
место: Канцеларија за младе, приземље СКЦ „Обреновац“
предавач: Ивана Гаврић

Школа модерне гитаре
Радионица за стицање и унапређење   музичких знања у области популарне музике, путем савремених и ефикасних метода учења гитаре
време: од 15. јануара до 28. фебруара, суботом и  недељом  од 17 до 20 часова
ураст: деца старија од 9 година  и млади
место: Галерија  СКЦ „Обреновац“
предавач: Зоран Зечевић

Школа мозаика
Упознавање са техником мозаика, историјски преглед ове традиционалне технике, примери савременог мозаика, размишљање о начинима сликања каменом, коришћење природног материјала у ликовном раду, развијање осетљивости за лепоту природног материјала и боја, побољшање стрпљења и истрајности, развој фине моторике…
време:од 18. јануара до 25. фебруара, уторком и суботом, од 18:00 до 20:00 часова
место: Канцеларија за младе, приземље СКЦ „Обреновац“
предавач: Дуња Ћорломановић

Креативна радионица
У раду ће се кроз креативно изражавање  користити различите ликовне технике: цртање, сликање, вајање, комбинација различитих техника.  Такође ће се подстицати и остали аспекти развоја кроз социјалне игре, књижевне текстове и покретне игре. Поменуте игре ће бити саставни део радионице и мотивација за рад.
време: од 22. јануара до 27. фебруара, уторком и средом од 16 до 17:30 часова
узраст: деца од 5 до 12 година
место:  Канцеларија за младе
предавач: Вукица Павловић

Kурс основа фотографије и обраде фотографија
Курс обухвата упознавање са фотографијом и техничком употребом фотоапарата, упознавање са софтвером и опремом која је потребна за ефкасан рад, упознавање са техникама фотографије(композиција, употреба дубинског замућења, експозиција, однос беле, боје итд.) и различити типови фотографије, упознавање са радом у програмима за обраду фотографија и упознавање са напреднијим методама обрада фотографије у софтверу (замене позадина, замућење, манипулација боја итд.
време: од 15. јануара  до 27. фебруара, суботом и недељом од 18:30 до 20:00 часова
узраст: млади од 14 до 30 година
место: Youth HUB Палеж, биоскоп Палеж, Милоша Обреновића 117
предавач: Никола Лазић

Школа салсе и баћате
Учење основних салса корака и сродних карипских плесова, учење примене тих корака кроз плесне фигуре и практична примена, савладавање ритмичких техиника и опште упознавање са културом карипских плесова.
време:  у периоду од 15. јануара до 27. фебруара, суботом и недељом од 11  до 12 часова
ураст: деца и млади
место: Велика сала, приземље Спортско културног центра Обреновац
предавач: Јован Милосављевић

Радионица “Цртања и сликања”
има за циљ да покаже полазницима колико је лепо кроз ликовне технике испољити креативност, разиграност, слободу и да унапреди ликовне вештине и развије стваралачке моћи деце и младих
време: од 16. јануара до 18. фебруара, недељом, средом и петком од 18:00 до 20:00 часова
место: Канцеларија за младе, приземље СКЦ „Обреновац“
предавач: Ана Ранисављевић

Пријаве су до 10. јануара преко пријавног формулара, а све додатне информације се могу добити на мејл kzm.obrenovac@gmail.com или лично у Канцеларији за младе, приземље Спортско-културног центра „Обреновац”.

Све радионице су бесплатне и инклузивне, а један полазник може похађати више радионица. Намењене су деци и младима из Обреновца. Број полазника је ограничен. Предност ће имати полазници који се пре пријаве. Уколико вам је потребан неки вид подршке, молимо да то наведете у пријавном формулару.

Напомена: радионице на које се пријави мање од 15 полазника се неће одржавати.